OWA – Duitse gründlichkeit in de Benelux

OWA – Duitse gründlichkeit in de Benelux

OWA is een Duitse fabrikant van plafondplaten en akoestische plafond. In Amsterdam is het hoofdkantoor voor de Benelux gevestigd. Vanuit hier opereert een team van sales mensen, zij richten zich op de zogenaamde droge afbouwsector. Directe klanten zijn plafondbedrijven, interieur verbouwers en afbouwers. Indirecte klanten zijn de voorschrijvende bedrijven zoals architecten en hoofdaannemers.

 

Voor OWA Benelux heeft Partner in Marketing in kaart gebracht wat de omvang en informatiebehoeften zijn van de primaire klantgroepen. Met deze informatie zijn we vervolgens aan de slag gegaan met uitwerken van e-nieuwsbrieven, nederlandstalige website en brochuremateriaal.

 

Een intensieve samenwerking is aansluitend ontstaan bij de ontwikkeling van het merk Stucacoustic, een akoestisch plafondoplossing voor de particuliere sector. Hiervoor heeft PiM eerst het logo, de huisstijl en de website ontwikkeld. Vervolgens is er een distributie netwerk ontwikkeld waarbij PiM de communicatie en events voor haar rekening heeft genomen. Ook werd het dealernetwerk ondersteund met de presentatie op de website en hun communicatie aan de particuliere klanten.

Category

Communicatie campagne, Communicatieplan, Distributie, Huisstijl wijziging, Klantgesprekken, Marketingscan

Tags
B2B communicatie, Communicatieplan, Klantonderzoek, Logo ontwerpen, Marketingscan