TOBEhave

TOBEhave

 

PiM_Ontbijt_mrt2015_uitnodiging

Zoals een kind leert lopen, is zakelijk omgaan met elkaar ook een kwestie van vallen en opstaan. Een typisch geval van leren door het te doen. En net als je denkt dat je het onder de knie hebt, sta je verbaasd van het gedrag van de ander óf van jezelf. Tijdens dit InspiratieOntbijt leerden we meer over de achtergrond van etiquette en het effect van de juiste toepassing. Ook keken we naar bewust non-verbaal gedrag en leerden we over de do’s en don’ts tijdens een eerste kennismaking.

Gastspreker deze ochtend was Wim Haan, expert en liefhebber van zakelijke etiquette. Wim voelt zich thuis in de wereld van etiquette. Hij nam ons mee in de vertaling van je kernwaarden naar gedrag en eigen etiquette, die passen bij het bedrijf en datgene wat je wilt uitdragen.

Download hier de presentatie

Reactie van één van de deelnemers:

“Zakelijke etiquette biedt volop stof tot nadenken. Zo bleek wel uit het verhaal van Wim Haan tijdens het InspiratieOntbijt. Sprekende voorbeelden en rake oefeningen zorgden voor een heldere spiegel. Handelen we wel volgens onze zelfbenoemde kernwaarden? En zouden we niet meer moeten focussen op de kwaliteiten die een ander ons toedicht? Positieve feedback, die de deelnemers zeker aan het denken heeft gezet. Wie weet tot wat voor moois dat leidt!”

Jan Broeks – Jan Broeks Teksten

Daniella Teunissen

No Comments

Post a Comment