4 maart – Stel je voor …

4 maart – Stel je voor …

InspiratieOntbijt Stel je voor..

Stel je voor …. iemand vertelt je een verhaal en je ziet het zo voor je. Alsof je het bijbehorende beeld kan schetsen. Met als resultaat dat ideeën of visies tot leven komen.

Onze ogen zijn één van onze belangrijkste zintuigen, dus eigenlijk heel logisch. We onthouden 80% van wat we zien, en slechts 20% van wat we lezen! En informatie blijken we het beste op te slaan, als deze gekoppeld is aan een verhaal. Dikke plannen, uitgebreide powerpoints of overvolle spreadssheets maken steeds minder indruk. Een sterk beeld met jouw verhaal of motivatie des te meer. En dat past vaak al op 1 A4 of zelfs op een bierviltje. 

Tijdens dit InspiratieOntbijt nam GastInspirator Gerrit Draad van MindBiz het publiek mee in de kracht van jouw verhaal ondersteunt met je eigen beelden. “Wil je tot een plan komen, maak er dan eerst een beeld van en begin daarna pas te schrijven”. Gerrit leerde hoe je jouw visie betekenis geeft en hoe je sneller schakelt als je de business scherp in beeld hebt. Met een tekening word je gedwongen om te beginnen bij de kern. Om vervolgens de weg naar dat doel toe te definiëren.

Na enkele oefeningen in ‘de klas’ en het leren van de basis iconen, gingen de deelnemers in groepen aan de slag. Doel was om één case uit te werken. Het krachtige van het tekenen werd direct duidelijk: dat je samen scherp gefocused bleef op de essentie. Je moest immers in enkele beelden je doel verhelderen. Dit in plaats van een dik opstel met overbodige informatie.

Na de pitch van de verschillende groepen aan de hand van ieders tekening, trakteerde Gerrit nog op de 7 gouden tips, om je visie, plan of idee te visualiseren. Tja, en die schrijft hij natuurlijk niet voor je op:

 

de 7 gouden tips van Gerrit Draad

 

Daniella Teunissen

3 Comments
 • Tomas Snels

  4 maart 2016 at 2:46 pm Beantwoorden

  Het was een inspirerende ontbijtsessie vanmorgen. Hartstikke leuk georganiseerd weer. Dank daarvoor!

  Groet,
  Tomas

 • Tonny

  4 maart 2016 at 2:55 pm Beantwoorden

  Een leuke leuke en insprirerende manier om je gedachten uit te tekenen. Geeft richting en energie. Bedankt. Groeten, Tonny.

 • Natascha

  7 maart 2016 at 3:38 pm Beantwoorden

  Leuk onderwerp! De sessie was vlot en inspireerde. Top geregeld! Thx, Natascha

Post a Comment