Bedankt voor je hulp, Maastricht!

WeHelpenlogo

Publiek schiet te hulp bij ballen incident in centrum Maastricht

 

Tussen al het publiek dat naar de processie in Maastricht kwam kijken, verloor een man honderden ballen uit zijn tas. Omstanders schoten direct te hulp. Waarna er een serenade volgde om iedereen te bedanken. De actie was in scène gezet door WeHelpen, het online platform voor hulp aanbieden en hulp vragen. Koninklijke Harmonie Ster van Maastricht en 40 vrijwilligers zaten in het complot. Omstanders werden getrakteerd op een serenade van de harmonie. Waarop de harmonie toegezongen werd door Jules Peters, de man die de ballen verloor, met ‘Thank you for the music’. De actie liet zien dat elkaar helpen gelukkig maakt. Zowel degene die hulp krijgt, als degene die hulp biedt. De film van de serenade is te zien via Youtube WeHelpen.

 

 

Hulp in de buurt zichtbaar maken

De website wehelpen.nl is mede opgericht door Coen van de Steeg. WeHelpen is een online marktplaats waar iedereen hulp kan aanbieden en vragen, en ook hulp kan organiseren rondom een persoon. De uitdaging van Coen en alle betrokken partners is om beschikbare hulp in de buurt zichtbaar te maken en te verbinden daar waar nodig is. Bedrijven en instellingen in Zuid-Limburg hebben de krachten gebundeld om WeHelpen in het Zuid-Limburg bekend te maken bij alle burgers. De Provincie Limburg steunt dit initiatief samen met gemeenten, zorgaanbieders en bedrijven in Zuid-Limburg. Met als doel om burenhulp en informele zorg op een eigentijdse manier in te vullen.

 

 

Een ander helpen vanuit je eigen passie

Onderzoek naar de motivatie om een ander te helpen, laat zien dat wij dat vooral doen als we kunnen helpen vanuit een passie die we zelf hebben. Juist dan bieden we hulp vaker en langer hulp aan. Op wehelpen.nl bieden mensen aan wat hen motiveert, en helpen op die manier een ander. Het is bij wehelpen.nl niet toegestaan een financiële vergoeding te vragen voor de geboden hulp. Dankjewel of een lach op het gezicht van degene die je helpt is al voldoende. Of een serenade, dat mag natuurlijk ook. Kijk voor de compilatie van de Flashmob op Youtube WeHelpen. http://www.youtube.com/wehelpen.

Publiek schiet te hulp en dan.....